TOIMINTAPAIKKA

Kettumäen kansanpuisto ry:n toimintapaikkana on Kouvolan Kuusankoskella sijaitsevat lakkautetun Kuusankosken Työväenasuntomuseon rakennukset, yhdistyksen rakentama ruokomallimiljöö ja sen rakennukset sekä niiden läheinen maa-alue. Rakennukset sijaitsevat Kettumäen mäen päällä osoitteessa Kotiseututie 10.

Kettumäki on loistavalla paikalla ainakin kuusankoskelaisittain katsottuna. 18 hehtaarin metsäinen puistoalue on aivan Kuusankosken keskustan kupeessa.  Kettumäen läheisyydessä sijaitsee useita kouluja, päiväkoteja ja palvelukeskus. Oppilaat ja päiväkotilapset käyttävät kaupungin ylläpitämää kuntorataa/valaistua latua. Noin 10 900 ihmistä asuu Kettumäeltä kahden kilometrin säteellä.

Kansanpuistoon kannattaa tulla jalkaisin tai polkupyörällä nauttien matkan varrella Kettumäen ihanasta luonnosta. Mäen päällä on parkkitilaa noin 30 autolle. Mäen alapuolella on myös runsaasti parkkitilaa esimerkiksi urheilupuiston alueella Naukiontiellä ja Uimahallintiellä. Ks. Kouvolan karttapalvelu 

 

TOIMIJAT

Kettumäen kansanpuisto ry on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, joka koordinoi ja järjestää rakennuksissaan ja käyttöoikeusalueellaan erilaista toimintaa. Tämä tehdään pääasiassa vapaaehtoisvoimin.

 

Yhdistyksellä on useita erilaisia yhteistyökumppaneita, kuten Kouvolan kaupunki (varhaiskasvatus) ja muut yhdistykset (mm. 4H, Kouvolan seudun työttömät, MLL). 

 

TOIMINTAA VUODENAIKOJEN MUKAAN

Kettumäen kansanpuisto ry:n toiminta on erilaista eri vuodenaikoihin. Kesäisin paikalla käy paljon kesälomalaisia. Silloin alueella on kahvila ja kotieläinpiha sekä erilaisia tapahtumia ja kursseja/työpajoja. Kotieläinpiha on avoinna keväästä syksyyn niin kauan kuin säät sallivat.

Kouluaikana aluetta käyttävät Kouvolan kaupungin varhaiskasvatus ja perusopetus. Syksystä kevääseen yhdistys järjestää yksin ja yhteistyökumppaneiden kanssa erilaisia tapahtumia ja kursseja/työpajoja.