Kuusi 1900-luvun alun rakennusta

Lakkautetun Työväenasuntomuseon muodostaa alueelle siirretyt kolme punaista ja yksi muita suurempi keltainen asuinrakennus. Alueella on myös varasto ja yksi huussi. Rakennukset edustavat eri vuosikymmeniä ja ollessaan museoasuntoja ne kertoivat sisustuksineen eri asemissa olleiden tehdastyöläisten asumisesta ja elämisestä  1900-luvun alusta 1930-luvulle.

Kouvolan kaupunki päätti Työväenasuntomuseon lakkauttamisesta vuonna 2012. Se oli ollut avoinna kesäisin.  Tulevaisuudessakin toiminta painottuu kesäaikaan. Keltaisessa talossa on asunut  osa-aikainen museonhoitaja. Rakennus on liitetty vesi-ja sähköverkostoon. Työntekijän poismuuton jälkeen asunnon eteistilassa on  käynyt vesivahinko. Lattiarakenteita on purettu ja  kantavat hirret näyttävät olevan  kohtalaisen hyvässä kunnossa. Rakennus tulee korjata ennen kuin sitä voi käyttää.

Keltaiseen taloon sijoitetaan  näillä näkymin kesäkahvila toiminnan tukemiseksi. Siihen saadaan myös alueen valvojan/vartijan tilat.

Punaiset asuinrakennukset ovat olleet talvisin kylmillään. Tulisijat tarkastetaan ja niiden käyttömahdollisuus arvioidaan. Ainakin piiput tulee korjata, jos tulisijat saa ottaa käyttöön.

Punaisia rakennuksia on kaavailtu käytettäväksi mm. kesäkerhotoiminnassa sekä käsityöläisten työskentelytiloina. Tilojen käyttökorvauksesta/vuokrasta päätetään kevään 2016 aikana.

 

 

 

 

 

 

Päivitetty 13.3.2016