Kettumäen kansanpuisto ry:n toiminta

Kettumäen kansanpuisto ry:n toiminta on erilaista eri vuodenaikoina.

Kesällä alueella toimii kahvila ja kotieläinpiha. Lisäksi alueella järjestetään kursseja/työpajoja järviruokoon, perinnerakentamiseen ja käsitöihin liittyen. Yhdistys järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa erilaisia tapahtumia ympäri vuoden Kettumäen kansanpuistossa.

Kouluaikoina aluetta käyttävät enimmäkseen Kouvolan kaupungin varhaiskasvatus ja perusopetus. Arkipäivisin alueella toimii Killingin päiväkodin luontoeskari. Lisäksi Kouvolan kaupungin varhaiskasvatus järjestää toimintaa Kettumäellä. Koululaisryhmät ovat hyödyntäneet aluetta mm. kotieläimiin tutustuessa sekä järjestämällä valinnaisen Taikametsä-kurssin.

 

Tapahtumia vuodenaikojen mukaan

Kettumäen kansanpuisto ry järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa erilaisia tapahtumia eri vuodenaikoina.
Kotisivuiltamme löydät tulevat tapahtumat sekä menneet tapahtumat.
Käytössämme on myös googlen tapahtumakalenteri.
Lisäksi ilmoitamme facebook-sivuillamme toiminnastamme sekä tapahtumista.

Hyvä tietää

Rakennusten korjaaminen, ylläpito ja uusien rakentaminen on ollut valtava voimanponnistus vuonna 2016 perustetulle Kettumäen kansanpuisto ry:lle, joka toimii pääosin vapaaehtoisvoimin. Apuna on ollut tukityöllistettyjä ja kuntouttavassa työtoiminnassa olevia sekä ostopalveluna ostettuja ammattilaisia.

Yhdistys on oman rahallisen panostuksensa lisäksi saanut rakentamiseen ja kursseihin rahallista tukea/avustusta muun muassa Kymenlaakson liitolta, Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiöltä ja Kouvolan kaupungilta.
Tulevaisuudessa yhdistys rahoittaa rakennusten korjaamista ja ylläpitoa muun muassa ottamalla käyttökorvausta tilojen käytöstä sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia. Tavoitteena on myös kerätä varoja toiminnanjohtopalvelun ostamista varten. Tämä on erittäin tärkeää paikan tulevaisuuden kannalta. Jos vapaaehtoiset eivät jostain syystä enää voi tai jaksa antaa niin suurta panostusta kuin tällä hetkellä, pysähtyy hyvin alkanut toiminta.